29 December 2015

Как печеля пари онлайн?

Това е една от темите, към които има много интерес. Разбираемо е защо, всеки иска да работи колкото може по-малко, но да си изкарва добри пари, но тук е моментът да споделя, че работата онлайн не означава по-малко работа, нито по-малко усилия, а парите не са достатъчно, за да се издържа човек с тях, поне не това, което аз изкарвам. Също, не искам да съм груба, но ако не знаете английски, няма как да се справите.


Ако досега не сте разбрали, имам блог. Шокиращо, знам. Блогът отваря много нови възможности и те прави по-опитен в някои области. Това, което ми помага много е членуването в различни блогърски групи във Facebook, например тази и тази. Следя групите и от време на време виждам по някоя публикация - как някой търси писател, сътрудник и т.н. и е достатъчно да пратиш един e-mail, за да се разберете. През лятото писах статии за французойка, която беше зле с английския и тя съответно ми плащаше чрез PayPal.

От самия блог пари трудно се изкарват, поради простата причина, че сме в България. Няма смисъл да обяснявам как това занимание не е популярно тук, за спонсорирани публикации никой не плаща, понякога дори не искат и да ти отговорят на съобщението или имейла. Не че се оплаквам, доста безплатни неща получавам - козметика, дрехи, храна, прически, процедури, но ми се щеше всичко да се приема малко по-сериозно.Ако нямате блог, от друга страна, има още един начин, който е може би и най-печелившият. Нарича се Fiverr. Ако за първи път чувате за него, накратко, това е сайт, в който всеки може да предлага услуги за по 5 долара. При мен най-много се купуват снимки и клипове (нищо вулгарно, сама избирам на какво да се съглася, примерно реклами, държане на надписи и др.), но напоследък слагам и платени линкове в публикации в блога. Всичко, което ви е нужно е добър фотоапарат и знания по английски. В началото е малко странно, но се свиква и дори става приятно. Парите се получават след определен срок и се прехвърлят в PayPal.

Това са методите, които аз използвам, но се бих радвала, ако вие знаете други, да ги споделите в коментарите. Надявам се да съм била полезна!

xo,
Kalina

No comments:

Post a Comment